Baka ute

Vill du laga något gott på utflykten? Här hittar du våra bästa recept på fika att tillaga på eld eller friluftskök! Recepten öppnar du som receptblad som du enkelt skriver ut.

Pinnbröd - 4 st

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl vatten

  • Häll alla torra ingredienser i en plastpåse
  • Häll i vattnet och knåda degen genom plastpåsen
  • Ta degen ur påsen och tryck till den runt pinnar och grilla över glöd tills degen börjar släppa från pinnen

Fusk-Focaccia - 8 st

4 dl mjöl

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

50 gr flytande margarin

1,5 dl mjölk

  • Hackade bitar av soltorkad tomat, oliver, feta ost… örter t.ex. oregano eller rosmarin.
  • Blanda alla ingredienser i en plastpåse och knåda degen genom plastpåsen
  • Klicka ut bullar i en varm stekpanna eller gjutjärnshäll, utan fett.
  • Baka bullarna på svag värme 5-8 min på varje sid

Tunnbröd med potatis - 10 st

400 gr kall kokt potatis (ca 5-6 st.) – Riv på grova sidan på rivjärnet

0,5 tsk kummin – stött i mortel

2 dl rågmjöl

0,5 tsk salt

  • Knåda ihop allt till en deg
  • Kavla ut plattor 10-15 cm Ø
  • Kavla gärna ett varv med kruskavel eller nagga med gaffel
  • Stek i torr stekpanna

Krabbelurer - 25 st

2 ägg

1,5 dl socker

1,5 dl mjölk

4 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

socker och kanel

  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna.
  • Stek i margarin över öppen eld.
  • Vänd de färdiga skrabbeluckerna i socker och kanel.
  • Ät och njut!

Russinbullar med kardemumma - 4 st

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 msk socker

0,5 tsk kardemumma

3 msk russin

1 dl mjölk

  • Blanda alla torra ingredienser i en plastpåse
  • Tillsätt lite mjölk i taget och knåda degen genom plastpåsen
  • Klicka ut fyra bullar i en varm stekpanna eller gjutjärnshäll, utan fett.
  • Baka bullarna på svag värme 5-8 min på varje sida